Besegrad (163/183)

Inspirerad av alla bilder på dahlior som poppade i sociala medier förra året köpte jag mig en knöl på Ö&B. Förodlingen gick fint, utplanteringen gick utmärkt och en till synes pigg och glad planta fick en hel rad knoppar i början av sommaren. När första blomman slog ut vändes triumfen i besvikelse. Någon skurk äter upp kronbladen i takt med att blommorna slår ut. Sniglarna är så klart misstänkta, men jag har aldrig sett en enda snigel i lådan där dahlian växer.

Jag lyckades lura skurken genom att ta in ett par knoppar ock låta dem slå ut inne i en vas. Nu har jag åtminstone fått se vilken vacker dahlia jag köpte. Men så har jag ingen lust att hålla på! Jag erkänner mig besegrad för i år och provar igen nästa år med ny placering och ny jord.

Så här trista blir de blommor som får sitta kvar på plantan.

Uppdatering: Jag la ut de här bilderna på Facebook och fick svar från två kunniga vänner att det förmodligen är tvestjärtar som tuggar i sig blommorna. Det låter troligt! I år är det för sent att göra något. Alla knoppar är söndertuggade. Men nästa år ska jag hålla koll efter de små stjärtarna. Det lär gå att locka dem att flytta in i rör av fuktig wellpapp och sedan flytta dem till en annan plats i trädgården.

En tanke på “Besegrad (163/183)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *