6 tankar på “Nytt fint objektiv

 1. Hej!
  Vilket objektiv har du köpt? Jag har ju en enklar Nikon med ett 35-80 och ett 55-200 (tror det var så). Jag tycker det är svårt att krypa nära…..

  Vad fotar du dina fina närbilder med?

 2. Hej!

  18-55 och 55-200 skulle det visst vara. Jag försöker att krypa nära, men många bilder blir då väldigt suddiga. Jag behöver lite hjälp för att kunna fota just så nära som du gjort i dina nya bilder.

  Jag trodde att något av mina objektiv skulle fungera bra – men inget verkar vara optimalt för närbilder.

  Kram!

 3. Tack! Jag ska följa länken och kolla där.

  Använder du bara det manuella programmet (typ grönt) eller ändrar du själv så att skärpedjupet blir annorlunda. Jag lyckas inte få skärpa i allt det jag önskar. Jag har lagt in en bild på min blogg men där var det enbart de små bären/blommorna skarpa i en jättestor bild där resten var väldigt suddigt. Jag fick beskära jättemycket.

 4. Ibland ställer jag in själv, men oftast är jag lat och använder programmen. Porträttprogrammet är jag mest förtjust i, för det har kort skärpedjup. Då får jag skärpa på det jag fokuserat och suddigt omkring.

 5. Jag får nog fota en bildserie med samma motiv fast olika program. Jag har inte fått till det som jag önskar genom auto-programmet. Ska testa redan i morgon!

Kommentarer är stängda.