Timjan till hopptrean

Vid dagens tävling på Råådalens brukshundsklubb tog Timjan sin sista pinne i hopptvåan och kvalificerade sig därmed till hoppklass tre, den högsta klassen. Tävlingsdagen började med debut i agility två. Det loppet gick också ganska bra men jag lämnade henne vid vippen och Timjan hoppade från vippen innan den hade slagit i marken. Hon var på kontaktfältet men väntade inte in nedslaget. Det är andra gången denna säsong som vi får fel på kontaktfältshinder för att jag har för brått. När vi tränar kan jag sticka i förväg men tydligen inte på tävling. Jag måste komma ihåg att stanna själv och säga ”stå” på tävling så ska det nog gå. Jag ska även träna med target och klicker innan nästa tävling. Fem fel blev det och åttonde plats. I hopploppet gick det som planerat. Lite segt i starten men tempot ökade efterhand och Timjan kom trea. I båda loppen hade Timjan drygt två sekunders marginal till referenstiden så farten var OK. Mynta var för första gången med på en riktig tävling och hon verkade trivas. Kanske blir det en agilitytjej av henne med en dag. Det är ju bra att Timjan visar vägen och lägger ribban! När vi kom åter till Råå vallar camping var det två trötta hundar som sov sött i kompostgallret.

raa

En tanke på “Timjan till hopptrean

  1. GRATTIS MARTIN & TIMJAN!
    Vad roligt att det går så bra för er. Klass tre, det är inte illa.
    Vi ses på ons när det är träning för Nina.
    Veronika & Cinze (& snart Bim)

Kommentarer är stängda.