Agility två i Simrishamn

Vi åkte till Simrishamn för att enbart delta i agilityklass två. Det var ingen hoppklass tre eller öppen klass så det blev bara ett lopp för Timjan men Simrishamn är en trevlig klubb och det var några till från klubben med.

När jag gick banvandring tänkte jag att det kändes som en klass 1 bana men det är klart att allt kan hända. Innan vippen fanns det en frestande tunnelingång. Jag bestämde mig för att visa svängen mot vippen tydligt med ett framförbyte. Dessutom hade jag sett flera hundar som hoppade av vippen i luften och bestämde mig för att göra ett framförbyte framför vippen med och säga STÅ för att Timjan säkert skulle stanna. Senaste tävlingsloppet i Råådalen hoppade hon ju innan vippen slog i marken.

Fram till vippen gick det mesta bra, även bytet för att undvika tunnel men det blev full fart uppför vippen. Jag hade inte räknat med sådan fart och hann inte alls med något framförbyte där. Timjan hoppade rakt ut i luften nästan innan brädan hade börjat gå ned och det blev fem fel. Det ser otäckt ut på filmen när hon landar men det verkar som om det gick bra. Tur att hon inte gjorde sig illa! Eftersom jag inte han med något framförbyte fick jag ta en annan väg än planerat en bit och vi tappade rytmen lite men avslutningen gick bra. Vid A:et stannade jag henne en bråkdel av en sekund när hon stod med två tassar på marken. Där tänkte jag i alla fall att vi redan hade fem fel och att det var läge att träna kontaktfält.

Jag undrar hur det egentligen är med den där vippen, om den är rätt inställd. Så många hundar som flög av i farten och när jag ser på filmen tycker jag Timjan hinner långt ut innan den börjar röra sig. Men vilket fall som helst borde Timjan inväntat nedslaget så jag kan inte bara skylla på konstig vipp. Och samma sak hände på förra tävlingen så det är något vi måste arbeta med. Efter Råådalen har vi tränat med klicker och belöning på kontaktfält men det behövs tydligen mer träning. På träning på klubben inväntar hon nedslaget och stannar nästan alltid på kontaktfältet men jag får försöka göra träningen med tävlingslik och komma åt att träna på andra klubbar. Vid nästa tävling kommer jag att ta om vippen om det blir fel även om det medför att vi blir diskade. Timjan måste förstå att det inte går att göra på ett sätt på träning och på ett annat på tävling!

[kml_flashembed movie="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=239372713865609011" width="400" height="326" wmode="transparent" /]

En tanke på “Agility två i Simrishamn

  1. Tack för att vi fick vara i ditt tält under en regnig dag. Vi blev kloka på att ALDRIG åka iväg utan tält. Vi syns och hörs. Mvh Annette

Kommentarer är stängda.