Varför bloggar vi

Det finns många som bloggar och många skäl att blogga. En del bloggar för att berätta nyheter för andra med liknande intressen, en del bloggar för att det egna skrivandet hjälper till att bearbeta svåra eller jobbiga händelser, en del bloggar för att påverka.

Vi har haft någon typ av loggbok på nätet i drygt tolv år. De två senaste åren har det varit i bloggform. Syftet har alltid varit det samma: vi skriver om det som gör oss glada och om det vi själva vill komma ihåg. Det här är ingen tuff blogg. Det här är en blogg som gör oss själva glada var gång vi bläddrar i den. Det är därför den finns till.

På de flesta bloggar vi själva läser är tonen positiv. Någon enstaka avviker. En och annan verkar ha behov av att ibland skriva av sig sin ilska. En och annan verkar tycka att spydigheter är ett bra sätt att påverka. Så länge man inte går över gränsen för vad som är förtal så är det väl OK. Var och en skriver som den vill i sin egen blogg.

Den här bloggen kommer aldrig att bli ett debattplank inom föreningsrörelsen. Det är inte därför vi bloggar. Den här bloggen kommer att fortsätta handla om saker som gör oss glada – familjen, hundarna, utflykter och diverse datoreexperiment.

Om någon av oss i framtiden vill ha en påverkande åsiktsblogg så kommer det att ske på annan adress. Att starta bloggar är vi bra på. Men det är inte särskilt troligt att det kommer att ske. Och det kommer aldrig någonsin att bli bittert eller elakt. Vi tror nämligen att samarbete och samtal är bra mycket mer framkomliga vägar om man vill åstadkomma förändring.

/Åsa

En tanke på “Varför bloggar vi

Kommentarer är stängda.