Gåsahoppet

Gåsahoppet i Skurup är en stor inomhustävling där Timjan startade den officiella agilitysäsongen. Tidigare i år har hon sprungit på inofficiella tävlingar och de har gått bra med flera felfria lopp men idag var det lite svårare banor. Vi började med öppen hoppklass som inleddes med ett par kluriga svängar och en svår slalomingång. Vi klarade svårigheterna mycket bra men sen tappade jag koncentrationen och det blev disk en bit längre fram när Timjan tog ett hopphinder från fel håll. Öppen klass brukar vara motsvarande klass två men denna påminde mer om en klass tre bana. Mellan loppen var vi mycket utanför och tog det lungt i solen. Lyckan var stor för Timjan när hon fick ligga och gnaga på ett märgben med torkat kött.

skurup

På eftermiddagen var det dags för hoppklass tre. Timjan började i lugnt tempo men ökade farten efterhand. Det blev inga hinderfel men drygt sex sekunders tidsfel. Jag ser i resultatlistan att flera riktigt snabba hundar fått tidsfel så det förklarar väl en del. Men vi ska jobba vidare med farten och ett mål är att Timjan ska gå ned i vikt något. Lite rundare har hon blivit i vinter… En rolig dag hade vi och trevligt sällskap med klubbkamrater.