Lika mellan Knallarhyttans

På tävlingen på Råådalens BK tog Timjan sin andra pinne i agilityklass två. Timjan kom på delad tredjeplats med en tik från samma uppfödare. Inte illa att pricka in samma hundradel!

likaresultat

De hade tagit bort vippen i agilityklasserna, förmodligen uppfyllde den inte kraven. Lite skönt att inte behöva bekymra sig för den men Timjan har nu tagit vippen utan större problem på flera tävlingar och i den öppna klassen i Åhus för en vecka sedan tog hon vippen med full fart. Men kontaktfältsbeteendet fungerar inte som det ska på tävling, på träning gör hon det klockrent. Min plan var att ta om hindret (och diska oss) om hon slarvade om vi hade något fel innan men eftersom loppet gick felfritt blev det inte så. Får komma ihåg det inför tävlingarna på Gotland.

Hopptrean inleddes lite annorlunda där man startade inne i banan och hoppade ut mot ytterkanten. Därefter var det en hel sväng runt hindret följt av en svår slalomingång. Först blev det fel ingång i slalom, jag tog tillbaka henne och gjorde nytt försök. Trodde att det skulle bli fel igen och tog tillbaka henne just som hon var på gång in i rätt port! Vi kom ur rytmen lite men det gick bättre och bättre och inga fler fel förutom tidsfel som mest berodde på strulet vid slalom.

Vårt mediumlag Hoppfulla jyckar gjorde en fantastisk prestation – alla fyra hundar gick felfria i mål och laget slutade trea. Det var första gången vi inte diskade oss och det var endast en placering från SM-pinne. Nu siktar vi inte på SM men det är kul när det stämmer för alla!