Guldäpplejuryns särskilda pris 2009

Juryn har utsett en vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2009:

Åsa Kronkvist, IKT-pedagog vid LärandeResursCentrum, Högskolan i Kristianstad

Åsa Kronkvist är förskoleläraren som öppnar dörrarna till medier och it, med en enkelhet och tydlighet som tar alla över tröskeln, åk1-elever såväl som gymnasielärare. Hon arbetar som medieproducent brett med en sprudlande kreativitet, med medier, med kurser, med ungdomsböcker som ”Nosa på nätet”. Åsa har med sina aktiviteter på nätet, bland annat Ugglebloggen, med kurser och i mångårigt arbete med Multimediabyrån, inspirerat mängder av lärare – och ungdomar!

GULDwsmall

Jag är glad, stolt, rörd. Guldäpplejuryns särskilda pris delas ut till ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier”. Det känns fantastiskt stort. Det får mig också att tänka på alla människor som är och varit så viktiga för min inspiration och lärande:

  • Arbetskamraterna på LärandeResursCentrum. Jag har lyckan att dagligen få finnas i en arbetsmiljö som präglas av kreativitet och glädje. Bättre kan jag inte tänka mig.
  • Gruppen kring Multimediabyrån och PIM. Av er har jag lärt mig så oändligt mycket! Även om vi inte ses så ofta just nu är ni i allra högsta grad närvarande i mitt liv och arbete. Tack för att ni alltid finns.
  • Den tidigare Enheten för kompetensutveckling vid Högskolan Kristianstad. Utan er hade jag inte gjort det jag gör idag. Vi provade oförskräckt nya vägar tillsammans.
  • Alla bloggare och bloggkommenterare. Att får läsa vad ni skriver och få finnas med på ett hörn i er verklighet är helt ovärderligt. Jag inspireras, lär mig nytt och får veta mer varje dag.
  • Studenter och anställda på Högskolan Kristianstad som ger mig knepiga frågor och kluriga problem att lösa. Tack vare er måste jag ständigt lära nytt.

Priset delas ut på Skolforum i Stockholm, onsdagen den 28 oktober kl 11.00-12.00 på Debattscenen. Tacktalet kan kanske härmed anses vara avklarat 🙂

När jag nu glatt solar mig i rampljuset idag vill jag passa på att missionera lite. Det pågår massor av spännande IT-arbete i skolor runt omkring i landet. I våras fick jag den spännande utmaningen att tänka till kring vilka IT-kompetenser en lärarutbildare behöver. Det blev den här filmen. Ska vi kavla upp ärmarna och sätta igång?