Sveriges lägsta punkt

Nuförtiden kan jag nästan inte bege mig någonstans utan att ta märkliga omvägar. Eftermidddagens cykeltur till ICA var inget undantag. En knapp kilometer från ICA finns ju Lowest in Sweden, placerad vid Sveriges lägsta punkt.

Jag gillar verkligen skogscacher, det känns helt omöjligt och totalt vansinnigt att irra omkring bland snår och sten med en gps som flippar hit och dit, för att leta efter en liten låda som förmodligen är kamouflerad. Precis när man tänker ”nej det här går ju bara inte” så bara finns den där!

5482833706 4bf5395cd4 b

Då känns det bara självklart att just jag skulle hitta just den här plastlådan, som ingen hittat på tre månader. Just denna gömdes i januari 2002, så den har legat där i skogen och väntat i nio år. Ungefär 270 personer har hittat den tidigare.

5482834128 a111a25d58 b

Och så har jag äntligen besökt Lägsta punkten. Det var första gången, trots att jag snart bott i Kristianstad i 20 år.