Mera lera

Efter att jag hittat de flesta cacher i centrala Kristianstad blir jaktutflykterna allt längre. Idag fick det bli stans östra delar.

hammarshus

Hammarshus var jag och nosade på igår, men då fick jag inte till beräkningen riktigt. Efter att ha läst gamla loggar visste jag precis hur jag skulle göra, och hittade cachen på bara några minuter. Och nu vet jag vilket datum Carl von Linné sov över här.

Efter Hammarshus cyklade jag vidare ut till bilaffärerna på öster för att leta upp Jag rullar. Enkel och elegant stadscache. Lätt att hitta med lite erfarenhet, men helt osynlig för den som inte letar.

Därmed var öster färdigt och jag styrde cykeln norrut mot Nosabysjön. Blev stående en stund uppe på vägen och försökte föreställa mig hur det sett ut när området var en sjö.

avloppsdike

Min GPS är inte den mest exakta, tyvärr. Därför halkade jag runt en god stund i avloppsdiken med mycket branta slänter innan jag äntligen hittade till rätt ställe. Det var nog mer tur än skicklighet att jag inte plumsade i.

Gamla brandstationen erbjöd oändligt mycket enklare terräng, och ännu en cache kunde loggas efter lite letande.

Jag spanade lite upp mot Balsbycacherna, men bestämde mig för att det gott kunde räcka med fyra cacher och cyklade söderut mot Konsum för att fylla på kylskåpet inför veckan.

cykeltur

Nästan tre timmar senare var jag hemma. Tre timmar då jag cyklat, klättrat och traskat nästan hela tiden. Vem kunde trott det för ett år sedan?