Första rundan på Balsberget

balsbergscache

En knapp mil från Kristianstad ligger Balsberget, ett riktigt geocachingeldorado. Jag har vägrat ge mig dit i vinter, och hävdat att Balsberget ska man besöka på våren när bokarna slagit ut. Nu är det den tiden!

Laddade med fika, GPS och beslutsamhet gav vi oss av. Vi började med Trollstenen, för att sedan gå vidare till Tidens Tand. Bägge snabbt hittade och loggade.

balsbergswalle

Nästa utmaning var Dussinstammaträdet, som bjöd på lite svårare terräng. Detta är ju världens bästa sjukgymnastik, så jag kämpade på. Martin hittade den efter en stund. Lille travelbugen Wall-e som vi hittat var sin gång fick en tillfällig bostad i trädet. Nu ska vi inte ta hem honom fler gånger, tror vi.

balsbergsfika

Vargnästet gav oss lite mer problem. GPSerna bara flippade hit och dit och det fanns massor av rötter att undersöka. Äntligen hittade Åsa den rätta, och sedan blev det härlig fika i solen. Det gör inget att man glömt vattenskål om man har hundar med spetsig nos.

balsbergsgrotta

Uppiggade efter fikat betade vi sedan i rask takt av Kungatronen och Trafikljus innan vi gav oss av mot Balsbergsgrottan. Där fick vi leta en bra stund innan Martin hittade den. Åsa letade på helt fel ställe, men fick i gengäld åka kana bland löven. I cachen hittade vi även Balsberg Bonuscache, som vi nu har placerat någon annanstans på berget…

Sedan återstod bara att ta ett foto och leta upp lite information för att kunna logga Earthcachen Fläskegraven.

balsbergskarta

På kartan kan man se att vi var mycket konsekventa och hittade allt inom det område vi koncentrerade oss på. Man kan också se att vi har fler härliga rundor på Balsberget framför oss. 🙂

balsbergsefterspel

Hemma igen var vi på så gott humör av lyckad caching och god midddag med vin att vi bestämde oss för att ta en kvällsrunda till Fågel, fisk eller mittimellan. Martin gav sig modigt in i ett ca 100 meter långt dagvattenrör under tiden som Åsa funderade över om det inte skulle vara enklare att helt enkelt lyfta på locket. Men Martin är modigare än Åsa är stark, så det blev han som nådde cachen först.