Sol, vind och cacher

Än en gång delade familjen upp sig. Tonåringen valde att stanna vid poolen och de gpstokiga tog sig in till stan. Första stopp var hamnen och platsen där kolossen aldrig stått (men ofta avbildas).

image

Vi följde kajen norrut till Rhodos norra udde. Där finns ett akvarium, en cache och en väldig massa vind.

image

Viss list och fräckhet krävdes för att plocka fram den åtråvärda burken eftersom en man höll på att måla fönstret strax bredvid.

Överallt i Rhodos målas, grävs och fejas det. Det märks att ön förbereder sig inför säsongen. Med tanke på hur pass mycket folk det ändå var i Lindos och de mest centrala delarna av gamla stan kan man verkligen undra hur här är under högsäsong!

image

Än så länge går det dock fint att hitta så gott som folktomma ställen. Som vill exempel försvarsverken runt gamla stan…. och där hittade vi även dagens andra cache. (Spoiler! Cachen är i ett hål i bropelaren till vänster.)

image

Vi gick ganska långt i hettan runt murarna. På ett ställe blommade en massa buskar och hundratals fjärilar fladdrade i luften. Sedan hittade vi en cache till. (Spoiler! Cachen är under en sten i muren till höger.)

image

Mätta på cacher men hungriga på lunch tog vi oss in i gamla stan. I en nästan folktom kullerstensgränd hittade vi just ett sådant hål-i-väggen-gyrosställe som vi hoppats på.

image

Martin kom på att han kanske har loggat sin 300de, så för säkerhets skull skålade vi lite för den.

Sedan tog vi bussen hem till barnet och poolen.

image

Martin gick på äventyr och hittade en ny pool. Vi beundrade den, men ville inte bada.

image

Restaurang med wifi på kvällen. Martin upptäckte glatt att han verkligen har loggat 300! Skål för det. Undrar om det finns champagne på supermarketen?