Ny lärrsurs – Filma stort med smått

Filma stort med smått

Min kollega Dan Wirdefalk och jag har tillsammans gjort en resurssajt om att filma och redigera film.

Sajten består av fyra delar – tre med utgångspunkt i olika situationer då man kan vilja filma: dokumentera, föreläsa och berätta samt en del om generella förberedelser. Varje del innehåller undersidor med både metodiska och praktiska tips.

Lite här och var på sajten dyker min favorit – den franske filmregissören Jean-Pierre – upp och sammanfattar. Du kan hitta honom på sex ställen om du letar.

I resursen utgår vi från den nya minifilminspelare vi köpt in till vår verksamhet och vi visar enkel redigering i Windows Live Movie Maker. Delar av resursen kan säkert vara användbar om du har annan typ av utrustning.

Våra filmer ligger i en spellista på YouTube. Drygt en timme film har vi producerat till det här projektet, och oj vad kul i haft. Embed är tillåtet och du får gärna bädda in våra filmer i en egen resurs. Berätta gärna med länk i en kommentar om du använt dem.

Vi hoppas att materialet ska komma till användning för många!

 

PS. Vi delar mer än gärna med oss av det vi gör, men vi har inte möjlighet att ge support på materialet till andra än studenter och anställda på Högskolan Kristianstad.