Bästa geocachingdagen ever

image

På långfredagen var det dags för den sedan länge planerade geocachingdagen med Ginger-Aries och Silence101.

Rundan började kul med att markägaren dök upp när vi skulle logga första cachen. Han hade inga problem med att det ligger en liten burk i potatiskällaren hans farfar byggt. Däremot hade han vissa problem med Peters dialekt… Vi blev underhållna med en lång berättelse om hur snapphanarna slaktat svenskjävlar vid en kulle strax bredvid. Berättelsen var så levande att man kunde ana att farbrorn själv var med och slogs…

Skrattande lovade vi att besöka minnesmärket (lätt löfte eftersom vi visste att en av våra planerade cacher låg där).

image

Nästa cache bjöd också på underhållning eftersom den krävde en del klättring nära vatten. Alla klättrade, men Peter gjorde de farligaste konsterna. Ingen ramlade i. 

image

Efter ett par hyfsat lättloggade burkar kom vi till en multi som ledde oss ut längs en gammal kanal. Här var killarna oändligt tålmodiga och lyckades till slut frigöra ett fastfruset rör.

image

Tjejer och hundar tittade beundrande på.

image

Rundans riktiga höjdare var ”Råtteboet” i en nedlagd kiselgurfabrik. En riktigt fascinerande plats! Vi fantiserade om att starta upp fabriken igen och bli småföretagare i snapphanebygd. Vi har ju i stort sett alla kompetenser som behövs, kom vi fram till.

image

Dagens riktiga mål var grill- och pubeventet hos iresjo och JonteMyra. Toppenkul!! Det är inte varje dag man hamnar i en tjeckisk pub mitt i storskogen där hälften av gästerna plötsligt går ut i skogen med en cykelpump och där pubquizen bland annat handlar om hur många cacher Svante13 har gömt….

Sammanlagt blev det 18 loggade cacher och en fantastiskt rolig dag.