Hej! tema 95 (4/366)

160103-hej

Jag såg att några andra använt temat Hej! för att presentera sig, och det tycker jag var en utmärkt idé.

Åsa Kronkvist heter jag, även känd i en del kretsar som Ugglemamma. Bor i Kristianstad i Skåne och jobbar som IT-pedagog på högskolan här. Min första systemkamera köpte jag begagnad i slutet av 80-talet och första digitala systemkameran likaså begagnad ungefär femton år senare. Någon passionerad fotograf är jag inte. Snarare skulle jag vilja beskriva mig som periodare och just därför kännas fotoutmaningen som en väldigt bra idé för mig. Att försöka fotografera regelbundet och målmedvetet under ett år borde kunna vara väldigt utvecklande.

Egentligen tycker jag mer om efterarbetet än om själva fotograferingen. De allra flesta bilder jag tar åker en vända in i Photoshop för att justera ljus och kontraster. Det är fascinerande hur en liten justering av en kurva kan förändra en bild och hur en annan beskärning kan ändra hela uttrycket.

Tidigt i höstas blev det för första gången en helt ny digital systemkamera, en Nikon 3300, och den experimenterar jag massor med. Att försöka få till en selfie var ett kul experiment. Jag använde ett enbensstativ som selfiepinne och provade olika varianter med självutlösare och sekvenstagning. De allra flesta bilderna blev gräsligt suddiga men i några lyckades jag få fokus på ögonen. Här har jag ändrat kontrasten för att mörka ner bakgrunden och få lite extra stuns i ögonen.

Originalet såg ut så här:

160103-hej-original

9 tankar på “Hej! tema 95 (4/366)

  1. Hej – ja det är ett strålande sätt att använda temat på!
    Roligt att se dig. 🙂 Lycka till med utmaningen, vi hörs under året!

Kommentarer är stängda.