Tidig morgon i Świnoujście

Vi kom till Świnoujście med färja från Ystad redan klockan 06.15 – ingen mänsklig tid att anlända alls. Nästan inget mänskligt liv överhuvudtaget utanför färjeterminalen förutom en ensam man som sov på en bänk vid en järnvägshållplats.

Efter bara ungefär 500 meters promenad kom vi fram till den riktiga järnvägsstationen och mitt emot den en liten färja som gick i skytteltrafik över floden. Gräset är alltid grönare på andra sidan floden och eftersom färjan dessutom var gratis tvekade vi inte att åka med.

På andra sidan floden var allt mycket bättre. Först ett litet café med goda baguetter och sedan en vacker park att traska igenom.

Efter parken kom vi fram till strandpromenaden med caféer och slutligen själva stranden. En sådan där bred med massor av sand och förmodligen iskallt hav.

Eftersom vi gillar olika började vi med en sväng på stranden.

Sedan vilstund och drickapaus vid strandpromenaden.