Semestersytt, del 1

Jag syr bara för att det är roligt att låta nålen gå och tar mig tid att prova lite olika idéer och tekniker. Två olika varianter på småförvaring i linneväv och bomullscanvas. Den till vänster har rund botten och den till höger har avsydda hörn som ger den en nästintill kvadratisk botten.

Ett inte helt lyckat försök att sy en böjd ovankant. Kunde blivit så mycket bättre om jag inte envisats med att lägga en stickning vid dragkedjan.

Ett mycket lyckat försök att skära ut applikationer med Silhouetten. Jag strök Vliesofix på tyget. Tog av baksidespapperet och la tyget med den klistriga sidan nedåt på mattan och skar med min bästa kniv. Funkade perfekt. Rena snygga snitt och så mycket bättre än jag någonsin klarar av att klippa för hand.

Här är en isydd dragkedja jag verkligen blev nöjd med. Jag kom på att blixtlåspressarfoten från min gamla maskin passar på den nya och att den är så mycket enklare att sy med.

Småförvaring med rundad botten är min favorit från den här veckan. Passar till exempel bra som godisskål om inte godiset är för klibbigt.