Eget tema: I balans (54/180)

Jag har börjat labba lite med plask-bilder. Första försöket gick sådär – jag måste gå upp så högt i ISO för att få till de korta slutartiderna att bilderna blir allt för brusiga. Innan nästa försök måste jag antingen ordna bättre belysning eller lista ut om det går att ställa blixten på high speed.

Några av bilderna blev lite roliga därför att det jag släppt ned för att få till plasket hamnade precis vid glasets kant. Som om det balanserar

Här är samma isbit nere i glaset med lite plask.

Försök med en rödbeta 🙂 Det enda jag hittade som kunde passa i mitt färgade vatten.

3 tankar på “Eget tema: I balans (54/180)

  1. Plaskbilder med naturligt ljus blir inte så lyckade. Det är alltid blixt som gäller. Jag misstänker att du fallit i samma fälla som många andra som inte förstår tekniken bakom frisrörelsen. Med naturligt ljus så måste man höja slutartiden för att frysa rörelse. Med blixten är det impulsen från lampor som fryser rörelse och inte slutartiden. Du kan ha slutartiden på det ”normala” alltså runt 1/200. Det viktiga är att korta ner tiden blixten som blixten skickar ur impulsen. Styrkan på blixten ska alltså dras ner så långt som möjligt. Nu vet jag inte vilken blixt du har men de flesta borde gå att ändra styrkan på. Så du får lämna TTL läge och gå över till manuell. Istället för 1/1 i styrka pröva med de lägre 1/64 eller lägre. Du kanske kommer att behöver dra upp iso lite för att få ljusare bilder. Lycka till 😉

Kommentarer är stängda.