Dyker (61/180)

Jag kämpar vidare med mina plaskbilder. Efter tips från Alina provade jag att ta med blixten i manuellt läge. Det är oerhört svårt att trycka av i rätt ögonblick, men när jag lyckas blir det inte så illa.

Här är det en liten plastanka som dyker i ett vattenglas.

6 tankar på “Dyker (61/180)

 1. roligt att du fortsätter att experimentera med plaskbilderna. tycker också att det är rätt kul. om din kamera klarar av att ta många bilder i streck (så kallad burst mode) skulle det underlätta för dig. själv kör jag hårt på avtryckaren så att det blir serietagning utan uppehåll. ställer man blixten på lägre effekt som 1/128 eller 1/64 borde det hänga med i serietagningen 😉
  från bilderna syns att det blir rörelseoskärpa i dropparna i och med att effekten på blixten inte är tillräckligt lågt. blixten hinner inte frysa rörelsen. ljuset från blixten ska ses i form av tidsaxel. ju kortare ljuset skiner (1/128 eller 1/64) desto snabbare rörelse det hinner att frysa. jag vill absolut inte låta som besserwisser och det ska enbart betraktas som tips i all välmening 🙂

  1. Tack Alina! Jag lär mig så oerhört mycket av dig, både av dina tips och av att titta på dina fantastiska bilder.
   Det är väldigt nytt för mig att fotografera med blixt och jag trodde inte den skulle hänga med i seriebildstagning men det ska jag definitivt testa. Jag hade den på 1/64 – tror jag, är inte helt säker på inställningarna ännu.
   Nu är kanske största utmaningen att hitta fler teman där jag kan få in ett plask 🙂

Kommentarer är stängda.