Abstrakt (82/180)

YouTube är en fantastisk källa för inspiration och lärande. Här är det ett färgglatt tyg som hänger bakom en bricka vatten och speglar sig i vattnet.

Det ser läckert ut både med och utan vattendroppe.

Så här ställde jag upp för att ta bilden. Den svarta brickan är täckt av ungefär en halv centimeter vatten. Det är ett litet hål i påsen ovanför så att vattendroppar plaskar ner på brickan. Blixten är riktad rakt mot bakgrunden för att ljuset ska studsa tillbaka mot vattnet.

I det här YouTubeklippet förklaras exakt hur man gör:

5 tankar på “Abstrakt (82/180)

  1. Wow, så läckert! Kul när man kan få inspiration och tips på nätet. Det här måste jag testa 🙂 Använder du ett fast macro objektiv och separat blixt med remotecontrol?

    1. Tack! Ja jag har separat blixt. Makroobjektiv äger jag inget utan jag tog mitt 70-200 och zoomade in så gott det gick. Nästa gång ska jag prova med ett annat objektiv och försöka komma närmare. Vill försöka fånga vattenpelaren på uppstuds som han gör i videon.

Kommentarer är stängda.