Äntligen ett makroobjektiv

Den här våren har jag jobbat mycket på att hitta ny energi och nya infallsvinklar i fotograferandet. Hittills har det framför allt varit experiment med vatten, ljus och liknande inomhus. Nu när sommaren är igång vill jag experimentera mera utomhus. Efter en del funderande beställde jag ett makroobjektiv, ett Nikon AF-S 85/3,5G ED VR DX Micro.

ƒ/5 – 1/200 – 85 mm – ISO 800

Nu har jag mycket nytt att lära igen 🙂 Så här långt är jag väldigt nöjd. Det är enklare än jag vågat hoppas att ställa in fokus och bilderna blir riktigt skarpa i fokuspunkten. Sedan är så klart skärpedjupet kort, så det är verkligen viktigt att tänka igenom var jag vill att fokus ska ligga.

ƒ/6,3 – 1/80 – 85 mm – ISO 1600

Efter en del funderande fram och tillbaka satsade jag på ett objektiv med bildstabilisering och det är jag enormt nöjd med. Hitintills går det riktigt bra att fotografera handhållet och med övning hoppas jag det ska gå ännu bättre.

2 tankar på “Äntligen ett makroobjektiv

Kommentarer är stängda.