Mellanlandning (103/180)

ƒ/10 – 1/400 – 85 mm – ISO 400 samt fokusstacking

En liten insekt mellanlandar på ett blad i spirean. Jag tycker det ser ut som om den funderar på om blomklasen en bit nedanför vore en bättre plats.

Ett försök till fokusstacking som jag blev riktigt nöjd med. Jag saknar skärpa i en bit av nacken men annars är hela insekten som jag vill ha den.

5 tankar på “Mellanlandning (103/180)

  1. Spröten har jättefin skärpa – fantastiskt med detaljerna. Med fokusstacking – är det du som tar flera bilder och sätter ihop dem eller är det en speciell inställning på kameran och kameran som skapar bästa bilden?

    1. Jag tar flera bilder och sätter ihop dem i Photoshop. Här hade jag bara två användbara bilder – en där bakkroppen var skarp och en där huvudet var skarpt. Jag hade egentligen behövt en tredje med mittendelen. Om du är medlem på Moderskeppet få finns det en hel kurs om fokusstacking. Annars finns det en del YouTubeklipp som visar i korthet.

Kommentarer är stängda.