Plaskigt med makro

ƒ/7,1 – 1/60 – 85 mm – ISO 200

Den här sortens bilder har jag tagit massor av. De är så roliga att göra. Nytt för denna gången var att jag tog dem med makroobjektivet.

En annan nyhet var att jag tejpade fast en spruta på köksluckan för att få bättre kontroll på var droppen skulle hamna. Tipset att använda en pipett kommer från Andrew Lanxon.

Samma inställningar men rött vatten i pipetten.

Ofärgat vatten och blixten studsad mot en randig bricka som därmed speglar sig i vattnet.

3 tankar på “Plaskigt med makro

  1. Häftigt och kreativt! 🙂 Gillar särskilt den röda droppen. Hur gör du för att utlösa kameran/blixten i precis rätt ögonblick för att fånga droppen som är på väg ner?

    1. Tack! Jag kör seriebildstagning på kameran och har blixten inställd på så pass låg effekt (1/64 – 1/128) att den orkar hänga med igenom sådär fem bilder. Alla inställningar på kameran på manuell så att den inte slösar tid med att leta fokus eller mäta ljus. Sedan trycker jag med ena handen på sprutan som släpper en droppe och samtidigt med andra handen på kamerans avtryckare.
      Det blir såklart MASSOR av misslyckade bilder. Dem bara kastar jag 🙂 I den här serien var den nog drygt 150 bilder och jag behöll ca tio.

Kommentarer är stängda.