Fynd i skogen (75/180)

Det växer massor av ramslök i skogen nere vid fotbollsplanen och just nu tror jag den är som allra godast. Jag var nere och plockade en rejäl näve på annandag påsk. Det blev en middag med grilltema med utgångspunkt i ett recept på Vispat ramslökssmör. För att göra det smöret gör man först en ramslöksolja i mixer som sedan vispas ner i uppvispat, rumsvarmt smör.

Räkcocktail med ramslöksvinaigrette. Här blandade jag helt enkelt en del av ramslöksoljan med vinäger och smakade av tills det blev en god dressing.

Ugnsbakad vitkål som jag penslade med ramslöksolja innan jag satte in den. Kokt sparris och grillad karré och som skogens drottning mitt på tallriken: vispat ramslökssmör. Galet gott!

Bloggen har förresten fått en tagg för recept. Jag har inga ambitioner att starta en matblogg men det händer ibland att jag lägger in länk till något recept när maten är både snygg och god. Nu blir det lättare att hitta de inläggen.

En tanke på “Fynd i skogen (75/180)

  1. Så läskande gott, ramslök är superbt men tyvärr också något som inte växer här, inte vilt i alla fall. Det är verkligen ett riktigt fynd.

Kommentarer är stängda.