Fyrtal (97/180)

Ett fyrtal kan vara fyra kakor…

…eller kanske fyra fingrar.

Det här är ett trick jag har provat tidigare – att lägga det som fotograferas på en glasskiva och fotografera rakt ovanifrån. Avståndet till underlaget ger djup och ljuset från fönstren ger någorlunda realistiska skuggor. Med min nya lösning att surra fast stativet på en arbetsbock fick jag bättre stabilitet. Genom att ansluta min iPad till kameran och använda den som fjärrutlösare fick jag bättre kontroll på hur bilden skulle bli.

Förra gången jag gjorde detta hade jag ganska mycket jobb med att klona bort speglingar och skavanker i glaset. Nu löste jag det mycket enklare. Efter att jag var klar med kakorna tog jag en bild av enbart bakgrunden med exakt samma inställningar. Då var det lätt som en plätt att byta ut bakgrunden i Photoshop sedan.

3 tankar på “Fyrtal (97/180)

  1. Ännu en superidé, snyggt jobbat men ligger en del jobb bakom detta, skrivet av en lat fotograf =)
    Har testat med glasskivan får även här göra nya försök. Tack för alla dina tips och härliga bilder.

Kommentarer är stängda.