Flygfärdig (104/180)

Det här tricket bygger på att ta flera bilder och lägga samman dem som lager i Photoshop. Det är väldigt roligt att planera den här sortens bilder tycker jag. Sedan blir de sällan så spektakulära som jag föreställt mig när jag planerade.

Till just denna bilden behövdes tre foton – ett för varje del av bananen. Jag var mycket noga med att ha exakt samma inställningar på kameran för varje bild och att ta bilderna med fjärrutlösare så att jag inte riskerade att rubba kameran en millimeter.

Lägg märke till salt- och pepparkaren. Eftersom jag behövde ställa skärpan innan jag började ta bilderna använde jag dem för att markera vilket plan skärpan låg i.

3 tankar på “Flygfärdig (104/180)

  1. Håller med om att det är kul att se hur du har gjort, gjorde ju något liknande med boksläpp men jag använde mig av ståltråd =) mellan böckerna som flög, för att sedan ta bort tråden. Har även gjort med ägg flygande ner i kopp och då lade jag äggen på stående toarullar och fotade som flatlay. I och med höjden på rullarna så såg det ut som att de ramlade rakt ner i koppen. Ska testa din version på något.
    Upptäcker att vi är inne på dag 146 och jag på 74, har en del att ta igen. Blir alltid inspirerad när jag tittar in hos dig.

    1. Ååååå! Iden med att ha något på toarullar och fota som flatlay är ju suverän! Det måste jag testa! Så kul. Och aha! jag fattade inte att din ”boksläpp” var fotograferad med ståltråd. Smart! Jag trodde böckerna var frusna i luften med blixt.

Kommentarer är stängda.