Kaskad (107/180)

Den här bilden har jag funderat på ett tag. Blixt är nödvändigt för att frysa popcornen i luften. Men hur skulle jag få popcornen att ”poppa”. Jag bestämde mig för att prova med svart bakgrund och det funkade över förväntan.

Jag tog ungefär femtio bilder av kastade popcorn i olika mängd för att vara säker på att ha minste en som skulle gå att använda. I den färdiga bilden har jag hämtat in extra popcorn från ett annat försök för att få det riktigt maffigt. Med svart bakgrund är det så lätt att lägga samman i Photoshop med blandningsläget Ljusare och en lagermask.

Här är en variant som inte är Photoshoppad – bara så snyggt kastat som jag kunde.

Scenbygget. Svart bakgrund lutad mot diskbänken, vitt underlag för att få lite extra ljus samt blixten på en brödlåda bredvid. Sedan var det bara att kasta och hoppas på det bästa.

3 tankar på “Kaskad (107/180)

Kommentarer är stängda.