Tulpanens dag (13/180)

ƒ/8 – 1/2 s- 35 mm- ISO 160

Detta är ett trick jag sett på YouTube. Tricket är att jag har min stora vita skärm i bakgrunden och belyser den med färgat ljus. Det ser inte så bra ut i verkligheten men på något magiskt vis registrerar kameran den färgade reflektionen mycket bättre än mitt öga gör.

Eftersom jag kan fjärrstyra min färgade lampa blir det oerhört praktiskt och enkelt att byta bakgrundsfärg. Bara att ändra färg på lampan och vips blir det en helt annan bild.

Så här ser det ut från andra sidan. Tulpanerna är belysta med neutralt ljus och under bänken de står på har jag den färgade lampan riktad mot skärmen.

5 tankar på “Tulpanens dag (13/180)

  1. Ännu en inspirerande idé, du är full av sådana och det tackar jag dig för. Missade tulpanens dag, jag som älskar tulpaner.

Kommentarer är stängda.