Förvrängt (19/180)

ƒ/7,1 – 1s – 50 mm – ISO 200

Det här tricket från Photography Tricks Group på Facebook har jag testat förut men det är så kul att det förtjänar att få vara med i Fotoutmaningen också.

Tricket är helt enkelt att lägga en glödlampa på en surfplatta eller annan större skärm, belysa den underifrån med en bakgrundsbild och fotografera i ett helt mörkt rum. Så här kan det se ut innan jag släckt taklampan för att ta bilden.

Själva bakgrundsbilden har jag gjort med en gratisapp för iPad som heter Frax.

När jag tar bilder med riktigt lång slutartid brukar jag antingen ställa kameran på timer eller använda fjärrutlösare för att inte riskera någon skakningsoskärpa då jag trycker av.

En rolig grej med tricket är att det blir helt annorlunda bilder beroende på vilken vinkel kameran har. Så här kan det se ut om man fotograferar snett ovanifrån.

Den här bilden (och den översta på sidan) är tagen snett underifrån. Då blir i stort sett hela bakgrundsbilden borttrollad.

12 tankar på “Förvrängt (19/180)

  1. Superläckert, det där har jag inte sett tidigare. Däremot har jag fotat lite med en platta som bakgrund och helvit bild samt polariseringsfilter och genomskinliga plastsaker och får fram fluorscerande färger i olika mönster beroende på hur jag snurrar filtret . Dålig på att förklara men du har kanske gjort det tidigare.

Kommentarer är stängda.