Vinterståndare (32/180)

ƒ/16 – 1/6 – 85 mm – ISO 400

Det här är en vinterståndare av höstanemon. Med bilden försöker jag illustrera hur vinterståndarna bär minnen av de blommor som en gång varit.

Jag petade ner kvisten i ett oasisblock och ställde min platta bakom den med ett foto av hur blommorna såg ut i somras. Sedan satte jag en droppe vatten på luddet och försökte fotografera hur bilden fångades i vattendroppen. Jag blev inte helt nöjd med skärpan på bilden i droppen och provade många gånger. Detta var det bästa försöket.

10 tankar på “Vinterståndare (32/180)

  1. Så snyggt !! Tycker att då man fotar droppar som ska spegla nått så får man välja mellan att ha droppen klar eller motivet i droppen…

  2. Fint att se växten ”i två stadier”. Tycker du lyckats bra med skärpan i droppen. Inte lätt att få skärpa både på vinterståndaren och i droppen. Man måste liksom kompromissa lite om man inte ska lägga ihop två-tre bilder tänker jag.

  3. Fantastisk bild och en lika fantastisk kreativitet i din fotokonst. Så vacker bild. Så intressant med din detaljerade information om hur bilden blivit till. Uppskattas mycket !☺️

Kommentarer är stängda.