Eget tema: Yes (14/183)

Ett experiment med att göra egen såpbubblelösning för att se om det kan ge hållbarare bubblor. Jag utgick från ett recept jag hittade på Facebook för några år sedan men räknade om det till en mindre mängd.

0,5 dl diskmedel (Yes rekommenderas i många recept)
1 dl vatten
24 g (17 ml) ljus sirap (gör att bubblorna blir sega o håller bättre)
1,5 krm florsocker

Blanda alla ingredienser i en burk. Låt gärna burken stå några timmar i kylskåp om bubblorna ska frysas för att det inte ska bli så stor temperaturskillnad. Enklast tycker jag är att blåsa med ett sugrör. Börja långt ner, nära basen på den tänkta bubblan, och dra sugröret uppåt när bubblan växer.

Att frysa såpbubblor är fortfarande kallt och tålamodsprövande men jag upplever att bubblor med den här lösningen håller något bättre än när jag blåst med sådana där färdigblandade billiga såpbubbleburkar. Det är lättare att hinna fotografera dem innan de poppar.

5 tankar på “Eget tema: Yes (14/183)

  1. Så fina bubblor! Det går bra mycket bättre med egen blandning än med färdigköpt.
    Mitt recept: 1/2 dl Yes, 1/2 dl glycerol (finns på apoteket), 2-5 dl vatten (blir bäst med batterivatten som är mjukt), 1 tsk strösocker.
    Med den här blandningen kan man också göra jättebubblor på sommaren. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *