Hundrunda

Strax efter förmiddagens regnskur gick vi en runda, Timjan och jag. Det var varmt och regnet ångade upp från marken. Vi gick runt golfbanan och jag gömde Timjans leksaker inne bland björkarna. Några som spelade golf var oroliga för att Timjan skulle jaga golfbollen men jag kopplade henne lydigt när det var dags för dem att slå.
Jag funderade på hur vi ska träna fart i agilityn. Ett sätt kan vara att ha kapplöpning till matskålen. Men en svårighet är att Timjan tror att hon inte får ta belöningen om jag samtidigt rusar mot den. Hon stannar och låter mig ta hand om den. Jag måste först lära henne att hon får ta belöningen även om jag rusar fram mot den. Sedan kan vi sätta in agilityhinder.

070602 147

 

I slutet av rundan tog vi en paus i hundrastgården. Timjan fick posera uppe på stocken som ligger där.