Träningskväll

Denna kväll var det träning med tränings/tävlingsgruppen. Jag hade förberett en del om fartträning som vi gick igenom gemensamt och jag hade även plockat fram en kombination med sk jojo-handling från en bok. Med jojo-handling arbetar hunden självständigt mot hinder och söker sig därefter tillbaka mot förare. Tanken är att farten ska öka när hunden blir mer säker och inte så beroende av att följa föraren. När det gäller Timjan har jag tänkt att sådan träning kan vara bra. Hon kan springa betydligt snabbare än vad jag gör men ibland tror hon att hon måste följa sin husse. Nu blev det kanske inte så mycket av fart när vi körde kombinationen – snarare förvirrade hundar och förare. Men så småningom hittade vi tekniker som fungerade och vi avslutade med full fart i ett U. För ovanlighetens skull provade vi även att köra U: et med varandras hundar. Det kan nog vara värt att prova fler gånger!
Kameran var med i väskan men jag missade att ta någon bild. Nationaldagskvällen var varm och när vi kom hem var Timjan trött av all fart och värme.