Färdigtävlat för i år

Det blev en intensiv avslutning på tävlingssäsongen för mig, Alva och Timjan. Helgen 13-14 oktober åkte vi på tävling i både Sölvesborg och Oxie och helgerna innan dess var vi på tävling i Lund och fyrklubbstävling i Osby. På tävlingarna i Lund och Osby hade vi trevligt sällskap av ekipage från klubben. I Lund kom även mamma och fick uppleva hur lerigt det kan bli på en aglitytävling om det ösregnar. I Sölvesborg och Oxie var det bara jag och Alva från klubben. Det är inte illa det heller, att få tillbringa en hel helg tillsammans med sin dotter och hund, dessutom i underbart väder! Ibland drog vi oss undan tävlingsområdet för att vila, hälsa på hästar, fika och prata. Mycket prat om agility blev det och en hel del annat!
Resultatmässigt var väl andraplatsen i Ag1 i Oxie (dock inte felfritt) den främsta. På flera lopp var det så nära felfritt, pinne och allt det där men nära är det ju alltid i agility, för alla! Nu tycker vi inte att resultaten är det viktigaste. Det som är riktigt roligt är att Timjan har ökat farten rejält när det är tävling och dessutom verkar orka med en tävlingsdag bättre än vad hon gjorde i början av säsongen. Att hon är snabb och ibland drar mot fel hinder har överraskat både mig och Alva på tävling och bidragit till en och annan diskning. Framförallt är vi glada för farten, det tyder på att Timjan har kul på banan och målet för säsongen var just att få upp tempot. När vi får det att stämma med både fart och handling kommer det säkert fler pinnar och placeringar! Ännu är inte agilitysäsongen slut – vi fortsätter med kurs för Jens Nilsson, söndagen den 28 är det uppvisning inne i Kristianstad och i november har vi klubbtävling. Dessutom pratar vi på klubben om att boka ridhus i vinter för att kunna träna inomhus. Och snart kommer våren igen med nya härliga kurser och tävlingar!
DSCN0979DSCN0993