agilitybanor

De senaste dagarna har Timjan tävlat två agility banor. Lite nyfiken var jag hur hon skulle hantera vippen på tävling efter vintersäsongens uppehåll. Först var det officiell agility två i Sölvesborg. När jag gick banvandring tyckte jag att banan kändes enkelt och jag brukar gilla Nils Linqvists banor. Dessutom tycker jag fortfarande att klass två är rätt nivå för oss. Lagom mycket för mig att komma ihåg och tillräckligt mycket utmaningar för Timjan men även några raksträckor som ökar tempot. Vi tog oss igenom ¾ av banan utan problem, fina svängar och byten som jag hade planerat. Jag sa vippen i god tid och pekade tydligt med handen. Timjan tog den utan att vägra men i långsamt tempo . Men det är bättre än för ett år sedan då hon rusade över främmande vippar och hoppade rakt ut i luften. Så hade vi bara en sväng, slalom och slutspurten kvar men så blev det fel slalomingång. Svängen innan slalom borde inte varit något problem men jag tryckte ut henne så det blev ingång i port numer två. Det gick en massa tid så tidsfel blev det också men jag är övertygad om att utan strul vid slalom hade vi klarat tiden med god marginal. Dagen efter byggde jag upp samma kombination med slalom på klubben och då var det inte svårt alls.

Onsdag kväll hade vi andra deltävlingen i klubbens cup. Jag åkte med en klubbkamrat och hade bara med mig Timjan eftersom Mynta ännu inte har provat alla klätterhinder. När jag cyklade iväg märkte jag hur roligt Timjan tyckte det var att springa själv bredvid cykeln, det borde vi göra då och då! Lite splittrat är det när man själv är arrangör och ska tävla. Denna kväll var det en agility två bana men utan vipp. Loppet gick som planerat och det blev felfritt men sex hundar hade bättre tid så vi slutade sjua. Jag tyckte Timjan var pigg och framförallt slalom gick undan. Kanske börjar bantningen ge resultat? Efter två omgångar ligger Timjan på tredje plats och det är kul att vi är med i toppen! Roligt var det också att många nya Kristianstadsekipage var med. Tråkigt nog missar vi tredje omgången men därefter kommer vi igen!