Handlingskurs

Idag var det handlingskurs för Martin och Timjan på Hässleholms HU med Ida Pettersson som instruktör. Kursen var givande och vi hade åtta härliga timmar i solen. Vi tränade olika grundkombinationer. En del var nyttig repetition – dessa grunder behöver repeteras då och då – och en hel del nytt lärde vi oss. Bland annat ett för mig delvis annorlunda sätt att göra ”serpentiner” på, det ska jag prova på klubben imorgon igen.
En rolig sak var att vi uppmanades att peppa våra hundar inför de olika momenten genom att vara riktigt tokroliga. Vi förväntar oss att våra hundar ska ge allt i vissa situationer och de har rätt att få ha riktigt kul med oss. Timjan mår bra av att jag busar mer med henne och det blir mer fart på banan. Ida delade ut gummiband när hon tyckte att något ekipage lyckades särskilt bra med tokerierna och det ekipage som hade flest gummisnoddar när kursen var slut fick ett hundsmycke. Alla var jätteduktiga men gissa vem som fick smycket!

timjansmycke

En tanke på “Handlingskurs

Kommentarer är stängda.