Tävling i Bjuv

Nu är vi hemma, trötta och glada efter en härlig agilitydag i solen, Martin, Alva och Timjan. Det var tävling i Bjuv och det kunde ju gått bättre… De senaste dagarna har jag fantiserat om uppflyttning i både hopp och agility men tji fick jag. En vägran vid slalom och missat kontaktfält på balansen gav 10 fel och en 10:e placering i agility 1. Jag tror det var första gången Timjan missade ett kontaktfält. Balansen var näst sista hinder, rakt fram var det målgång med hopphinder och jag hetsade henne till full fart. Nog hade jag sett flera hundar missa kontaktfältet och när vi tränar brukar jag sakta in och säga stå vid kontaktfälten men jag tänkte att Timjan är säker och rusade förbi. Det var ju särskilt dumt eftersom vi redan hade fem fel – det var ett gyllene tillfälle att träna kontaktfält på tävling som jag missade. Nu ska jag se till att träna med klicker och target igen ett tag och framför allt inte chansa vid nästa tävling.
I hopp två tycker jag att vi klarade den kluriga starten jättebra och sen fick jag upp tempot precis som jag ville i en lång böj. Innan mål var det en kombination som inte var särskilt svår men jag var nollställd och visade helt fel så det blev fel hopphinder och disk. Jag har nog ingen annan förklaring än att jag klantade till det! Kanske var jag för mycket uppe i varv efter att ha hetsat Timjan längs med den långa böjen? Det är i och för sig inte första gången jag får blackout på banan men jag tycker att jag kommer ihåg banor bättre och bättre.
Hursomhelst, en underbar dag var det i solen. Shorts och kortärmad tröja kom på under eftermiddagen och Timjans kompis Ronja gjorde fantastiska lopp och tog sin första pinne i agility.