Agility är grymt

Agility är grymt och borde förbjudas. Människor stiger upp mitt i natten, reser genom halva Sverige, är aktiva några sekunder innan deras hundar diskas. När det går fel är det inte hundens fel utan det är matte eller husse som visade fel eller inte har tränad in just den typen av svängar osv. Det kan ju förstöra självförtroendet hos vilken förare som helst!
I helgen var det tävling i Hässleholm. Timjan hade två chanser att ta sin sista pinne i hopp tvåan. Igår blev det fel slalomingång och ett hopphinder som revs men idag skulle vi fixa det. Timjan var pigg och alert innan start och banan verkade rätt enkel för mig att komma ihåg. Lite trög var hon ändå i starten och ett par svängar blev onödigt stora men sen gick det bra och vi gick i mål felfria – trodde jag. Det blev 0,02 sekunders tidsfel! Timjan sprang 3,6 m per sekund och 0,02 sekunder motsvarar lite mer än sju centimeter… Så nära men ändå utan pinne och uppflyttning. Agility är grymt! Nu är vi kvar i tvåan och ärligt talat tycker jag det är rätt bra. Vi kan gott träna lite mer på fart och svängar innan vi blir tredjeklassare och jag får lära mig att komma ihåg banor för de blir ju ännu klurigare i klass tre.
Förutom detta lopp hade vi blandade framgångar. Igår gjorde vi ett hyfsat hopplopp i den inofficiella agilitycupen men några hinder innan mål kom min vanliga blackout – jag glömde banan. Timjan han sticka in nosen i fel tunnelingång innan jag kom på vart vi skulle så det blev disk. Jonas från klubben var med om något liknande på ett annat lopp och efteråt sa han att han ”gjorde en Martin”. Det är ju glädjande att jag har börjat ge namn åt händelser inom agility! I dagens agilitylopp i cupen gjorde jag ”en liten Martin”. Jag stannande upp vid sista tunneln och funderade på vilken tunnelingång vi skulle ta. Denna gång gick Timjan inte in med nosen men man stannar inte upp och funderar i agility… En vägran blev det men trots det en 12 plats i själva agilityloppet vilket jag tycker var OK med tanke på vilka ekipage som var med. De bägge banorna i cupen var roliga och dömdes av Jens som vi ibland har som instruktör.
Flera andra Kristianstadekipage gjorde fina lopp i helgen Det allra roligaste tycker jag var att Pernilla med Fanny vann hoppklass två idag. De gjorde fina lopp igår med men det blev några förargliga fel och jag tror Pernilla tyckte det kändes tungt efter lång väntan. Agility är grymt! Nu vände oturen och de tog en pinne.

DSCN1534

Ofta är gränsen är hårfin mellan disk och succé men jag tycker alltid att det är roligt och hela helgen njöt jag av vädret, stämningen, roliga banor och alla hundar som hade kul med sina förare. Agility är grymt kul!

En tanke på “Agility är grymt

  1. Vad skoj för Pernilla!! Vad synd att ni fick tidsfel Martin. Så duktiga ni är, snart klass lll ekipage. Jag ska kämpa lite mer, jag vill oxå upp från klass ll. Vi hade några duktiga Kristianstad ekipage i helgen, roligt! Jag blev otroligt impad av vår tränare Nina, det lopp som jag såg i söndags i large ag lll. Så snäva svängar. Vi får lyssna noga på lör när det är nästa träning. Vi ses då, ha det fint! Veronika & Cinze

Kommentarer är stängda.