Felfritt i Lund

Dagens tävling i Lund var framgångsrik för Timjan. Vi körde två lopp, agility ett och hopp två och det blev fefritt i bägge. Jag kanske tjatar om det men jag är så glad för att Timjan håller sig pigg en hel tävlingsdag. Idag var det tio timmars väntan innan vi var klara med det andra loppet men Timjan tog det lungt i tältet och sov långa stunder. Däremellen tog vi sköna promenader.

Det började med hoppbanan som kändes ganska enkel och jag tänkte att det nog skulle behövas fart för att slippa tidsfel. Timjans medelhastighet var 3,80 m/s viket är bra för att vara Timjan. Jag kom ihåg banan men på ett ställe var det kritiskt där jag höll på att missa ett hopphinder innan tunnel. Men jag kom på det och jag tror inte Timjan märkte något, hon sprang i alla fall rakt fram mot rätt hinder. Efter tunneln valde jag ett framförbyte för att underlätta slalomingången och det gick bra. Detta var nog det svåraste stället på banan, många hade fått fel där. Jag vill prova motsvarande kombinanation utan framförbyte på klubben vid något tillfälle för det skulle bli snabbare. Timjan kom femma och det delades ut fyra pinnar så vi klarade oss undan klass tre även denna gång! Om vi ska ha en chans i klass tre kan jag inte vara feg och göra byten som är säkrare men tar tid!

Efter många timmar i solen var det dags för agilityloppet. Här flöt det på precis som jag hade tänkt mig och Timjan kom tvåa i loppet. Farten var 3,88 m/s, lite snabbaren än på morgonen men det var en enkel bana. Det blev pinne och uppflyttning så nu är det klass två i både hopp och agility vilket jag är glad för. Klass två banor är allra roligast tycker jag!

Rosetter

En tanke på “Felfritt i Lund

  1. Hej Martin & Timjan!

    Ni är så duktiga. Uppflyttade till tvåan, inte alls illa. Lycka till nu i Råådalen. Då kanske ni blir klass lll ekipage i helgen. Håller tummar & tassar!!

    Veronika & Cinze

Kommentarer är stängda.