Promenad i Björket

I kväll tog vi en lite längre promenad i Björket Mynta, Timjan och jag. Nu har vi tränat att gå i koppel fram och tillbaka till jobbet ett antal dagar och det börjar gå riktigt bra att gå med två hundar. I början av våra promenader trodde Mynta att det var en lek där hon skulle försöka bita i Timjans koppel. När Timjan visade att man går ordentligt bredvid husse hoppade Mynta framför Timjan och försökte få henne med i leken. Numera går de oftast ordentligt på var sida om mig. Om Mynta byter sida väljer Timjan att göra detsamma men jag försöker att ha Mynta på vänster sida för det mesta. I Björket vågar jag dessutom släppa Mynta lös om det inte är för mycket annat som händer och på så sätt blir det tillfälle att träna inkallning. Till att börja med lärde sig Mynta att inkallning oftast betydde koppel och därför inte var så kul. Nu tänker jag att det nio gånger av tio, eller 99 gånger av hundra, ska hända något annat än koppel, t ex godis, kamp med trasa eller kel och då går det mycket bättre. Ibland kallar jag och sätter på koppel och därefter busar och leker vi. På så sätt hoppas jag att hon ska komma när hon verkligen måste och jag tycker det fungerar bättre. I kväll var det ett par duvor som intresserade. Jag kallade med min allra fjolligaste röst, sprang bakåt, satte mig ned, tog tygtrasan i munnen och hon kom, 1 – 0 till mig! Det kom en cyklist som tittade förvånat och nog undrade vad vi höll på med men vad betyder det när jag var roligare än duvorna! Jag vet ännu inte vad som händer om det skuttar fram en kanin och det händer ju i Björket. Jag minns att jag tränade med Timjan på dagisgården om nätterna, där det kryllar av kaniner, och jag får väl gå dit med Mynta med. Dagisgårdar är bra eftersom de ha staket runtomkring.
Jag är så innerligt glad för Mynta! Hon är pigg och nyfiken på det mesta och vill samarbeta. På jobbet är hon glad mot alla som vill hälsa på henne och hon kan koppla av trots att det händer mycket omkring henne, t ex när jag är på träning eller tävling med Timjan. Hon leker, busar och ser upp till kloka Timjan och det verkar som om Timjan trivs med en valp i huset. Det blir inte så många bilder på Mynta just nu för hon skuttar rätt mycket hit och dit men hon kan också sitta fint och i kväll tog jag en bild när hon gjorde det.

MyntaSitter