Debut i hopptrean och för Hoppfulla jyckar

Tävlingarna i Bjuv gav inte mycket resultatmässigt för Timjan och mig, vi blev diskade i fem lopp av sex! Även om det kändes tungt med alla diskningar fanns det en del att glädas åt. Vi gjorde debut i hopptrean och lördagens lopp kändes rolig och vi hängde med en lång bit in i banan. Det loppet finns på film här nedanför. Lite långsamt innan första tunneln men därefter tycker jag att farten var bra och jag kom ihåg alla svängar och byten! Jag var nöjd med slalomingången där jag gjorde det lite enklare för Timjan med en liten sväng åt höger innan ingången. Efter ett par hopphinder efter sista tunneln fortsätter Timjan åt fel håll, förmodligen visar jag otydligt och kallar inte tillräckligt. När jag tar tillbaka henne tar hon samma hopphinder igen och det blir disk.
I agility två på lördagen tyckte Timjan att vippen var läskig och kröp sakta över. När vi kom till bommen trodde hon nog att det var vippen igen och vägrade tre gånger så det blev disk. Nästa dag när det var agilitybanan igen valde domaren att byta ut vippen mot en tunnel eftersom han tyckte att vippen var osäker för hundarna. Mitt hopp ökade men det blev en vägran vid bommen. Det kändes trots allt som en seger eftersom hon tog bommen på andra försöket och ökade farten mer och mer under loppet.
Det var också debut för vårt mediumlag Hoppfulla jyckar. Roligt var det att få köra ett par extra lopp men inga större framgångar resultatmässigt. Men Hoppfullar jyckar kommer igen!

[kml_flashembedmovie="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=3042929336802741416" width="400" height="326" wmode="transparent" /]