Vilken höjdardag

Ja, då är det natt över Barcelona. Vi har det så bra att vi knappt tror det är sant. Det mesta flöt hur fint som helst på resan hit. SAS incheckning på Kastrup, som verkade lite krånglig när jag kollade upp den online var bara en dans. Ingen kö alls – vi gled bara rakt igenom. Strax efter oss kom någonslags ungdomslag och korkade igen totalt.

Vi hade massor av tid på Kastrup, men den var lätt att slå ihjäl bland butiker och cafeer.

Öl på Kastrup

Framme i Barcelona skojade vi en del om att om någon väska skulle saknas i utlänningen så hoppades vi det skulle vara Martins. Och sen kom alla väskor – utom Martins. Då skojade vi inte. Men snart blev vi visade till infodisken för borttappat bagage och efter att mannen där knappat en stund på sin dator och rådfrågat en kollega kom de på att de hade Martins ryggsäck bakom disken.

Vi hittade snart busshållplatsen för bussar till Sitges, men eftersom Åsa gav sig av en runda för att kolla om det fanns ännu bättre busshållplatser så missade vi första bussen och fick vänta en halvtimme på nästa. Ingen blev arg på mig för det, trots att det var varmt och stökigt.

I Sitges tog vi taxi till hotellet och HIMMEL! Vi har en helt fantastisk lägenhet med en gigantisk balkong 30 meter från havet. Utsikt över strandpromenad, palmer och så havet då ja. Ingen av oss har någonsin bott så fint! Vi är stormförtjusta! (Tänk vilken tur att jag bokade hotell så sent. Golfhotellet hade knappast varit mitt förstahandsval.)

Vårt hotell

Trötta som vi var blev det hotellets pastabuffe till middag och stärkta av den orkade vi sedan en promenad längs stranden där vi beundrade den ena flotta villan efter den andra.

Nu är det snart midnatt och jag ligger på en vilstol vid poolen och bloggar på podden. Poolen är upplyst underifrån av lampor så att vattnet skiner turkost och det porlar stillsamt. Luften är ljum. Här är lätt att leva.

Nu stannar vi här över helgen. Sedan blir det äventyr i Barcelona på måndag.