Att starta dagen storslaget

Vi skulle behöva Astrid Lindren för att beskriva frukosten på Sunway Playa Golf Hotel. Aldrig har vi sett en liknande buffé. Det fanns minst sju olika sorters ost, lax, korvar och skinkor, omeletter och stekt svamp, bröd, sylt, grönsaker och massor av frukt. Dessutom en sagolik färskpressad apelsinjuice, capuccino och massor av olika bakverk.

Så långt var det kanske ändå i närheten av vad vi upplevt tidigare, om än bättre. Det vi aldrig förut upplevt var att det i ett hörn av buffén stod en ishink med cava – spanskt mousserande vin. Denna första morgon var vi helt tillräckligt omtumlade utan bubbel, men vi såg en del som avslutade frukosten med ett glas cava vid poolkanten. Innan vi åker härifrån måste jag nog testa denna hänförande Sitgesdekadens.

På bokningssidan hade jag läst att hotellet erbjuder lånecyklar till sina gäster och visst visade det sig stämma. När vi kvitterat ut våra cyklar gav vi oss av längs strandpromenaden. Den långa kuststräckan var snabbt avklarad på hjul. Snart var vi vid Sitges gamla stan. Där tittade vi in i en kyrka samt i Palau Maricel – ett vackert hus med mängder av blå mosaik.

Palau Maricel

Gamla stan erbjöd också en del shopping. Alva hittade två snygga tröjor i en affär som skumt nog hette LSD. Martin hittade smarta små skinnfodral, men kom ihåg att vi redan har en hel hög hemma.

Klocktorn på shoppinggatan

På hemvägen började det regna, men det gjorde inget alls för det var ändå dags för lunch.

Martin och Alva badade modigt i havet, medan Åsa föredrog poolen.

Medan vi vilade ett tag på hotellet försvann regnmolnen. Nu lyser solen över ett glittrande medelhav och vi ska snart ge oss ut på en kvällsrunda.