Sjukhus i Barcelona

Frukost på vår egen gågata med utsikt över La Sagrada Familia. Kaffet var gott och det rostade brödet ok. Alvas varma choklad var däremot ganska mysko och påminde mest om varm chokladsås.

Vi tog tunnelbanan till La Rambla och gick vidare in i stadsdelen El Raval för att besöka de second handbutiker Alva spanat in i guideboken. Tyvärr var vi lite tidigt ute, så nästan inga affärer hade öppnat. Tur för Åsa, för då fick vi istället ta en fika i lugn och ro på det ställe hon spanat in – innergården till 1400-talssjukhuset Antic Hospital de la Santa Creu. En fridfull plats, perfekt för fika och backgammon.

Staty på det gamla sjukhuset

Efter fikastunden hade affärerna öppnat och vi gick i massor av butiker, dock utan att handla något alls. Sedan fortsatte vi upp längs La Rambla och tittade på alla gatuartister.

Gatuartist

Vi köpte lunch i en affär nära hotellet och tog med till rummet. Bröd, chorizo och yoghurt var gott. Bäbisbläckfiskarna i tomatsås som Åsa valt ut var möjligen mer intressanta än goda.

Både Martin och Alva sov en stund efter maten. Det var kul för mig för då fick jag ha Martins dator ifred. Efter en stund fick jag hotellets trådlösa nätverk att funka tillräckligt bra för att kunna lägga upp lite bilder på bloggen och Flickr.

När alla vaknat var det dags för dagens andra sjukhusbesök. Denna gången Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, som ligger alldeles bredvid vårt hotell. Ett väldigt vackert sjukhus från förra sekelskiftet med massor av utsmyckningar och trädgårdar. Det används fortfarande som sjukhus, men trädgården är öppen för besökare.

Hospital de Sant Pau i de Santa Creu

Till kvällsmat blev det paella respektive spagetti på vår egen gågata och sedan kaffe på det som numera är vårt stamfik.