Sol, vind och vatten

Martin den snälle ordnade frukost på sängen åt oss. Mumsiga mackor, juice och kaffe. Glada och stärkta tog vi tunnelbanan till Barceloneta och gick till stranden.

Vågorna var enorma och gul flagg hissad. Det var lite läskigt att bada, men mest roligt och härligt. När man kom en bit ut i vattnet var vågorna bara en skön gungande bergochdalbana. Givetvis var vi försiktiga och badade bara två och två.

Efter ett par timmar på stranden gick vi upp och åt kebab. Sedan tog vi tunnelbanan hem för siesta.

Kvällens äventyr var en utflykt till Barri Gòtic där Åsa gärna ville se katedralen och Alva gärna ville prova shoppingen. Den första kyrka vi gick in i var mycket fin, men den var ingen katedral. När vi väl hittade katedralen var den så stor att det tog en halv evighet att gå runt till ingången. Väl inne kunde Åsa konstatera att den var ganska lik den förra kyrkan, bara mycket större.

Katedralen

Vi hittade också några fina torg och massor av affärer.

Fasad vid torg

Runt halv nio började affärerna stänga så då letade vi upp en restaurang inne på en smal gata. Där fanns både lamm och kyckling på menyn. Alla blev mycket nöjda med sin kvällsmat.

God middag, hyfsat vin

Martin ville egentligen stanna på La Rambla och titta på akrobater, men resten av familjen ville hem så han följde snällt med. Vi får låta honom bestämma något imorgon.