Favoriter i repris

Fjärde dagen i Barcelona fick delvis samma utformning som den tredje, men ändå annorlunda. Det var Åsas tur att fixa frukost på sängen, och efter att den avnjutits tog vi metron till Barceloneta och stranden. Vågorna var mindre än dagen innan, men havet lika varmt och sanden lika sandig. Färdigbadade åt vi kebab på samma ställe som dagen innan, och den var lika god.

Efter dusch och en kort siesta gav vi oss av till Placa Catalunya där vi fotograferade fontäner så det stod härliga till.

Placa Catalunya

Sedan promenerade vi längs La Rambla och in i Barri Gòtic och eftersom vi var tidigare ute denna dag var alla affärer öppna. Alva gjorde en rad reafynd. Så småningom nådde vi fram till hamnen och till rena rama himmelriket – ett gigantiskt köpcentrum med rea i varenda affär. Föräldrarna drack kaffe på olika fik medan Alva äntligen fick shoppa loss totalt.

Maremagnum

Efter en promenad över träpiren tillbaka, avnjöt vi denna sista middag i Barcelona på en uteservering på La Rambla. Snart är det dags att säga hej då till Barcelona.

Columbusstatyn