Grisfamilj och hemresa

Vår sista dag i Barcelona tog vi en promenad ned för Av Gaudi för att återse La Sagrada Familia ännu en gång. Åsa fnattade runt som en tok och fotograferade alla statyer hon kunde hitta, förstås.

La Sagrada Familia

Särskilt kul var det att få syn på byggjobbare som klängde runt högt, högt upp på det mäktiga bygget. Som tur var hade de rejäla säkerhetslinor.

Byggjobbare högt uppe

Martin och Alva tyckte de sett bygget tillräckligt och spelade backgammon i parken bredvid istället. När alla var nöjda åt vi middag på en av de många uteserveringarna på Av Gaudi.

Backgammon i parken

Efter maten var det dags att gå till hotellet och hämta väskorna. Som tur var hade vi gott om tid, för det var inte helt självklart vilken perrong tåget till flygplatsen skulle gå ifrån, och inte heller vilken av alla automater som var den bästa att köpa biljetter i. Efter en stunds tvekan stod vi i alla fall på en varm perrong med rätt sorts biljetter och inväntade ett ganska försenat tåg.

Den nya terminalen på flygplatsen El Prat bjuder på enorma ytor av glas, stål och blanka stengolv. Vi knatade runt i affärerna så gott vi hann och sedan flög vi hem.