Murar och torn

image

Ixia, där vi bor, består av en väg, en massa hotell och ett glittrande turkost Medelhav. Åsa och Martin tog en förmiddagspromenad för att se om det fanns något mer – och hittade ett stängt shoppingcenter med en fin pelargång ner mot havet.

image

Efter några timmar med pool och sol tog vi bussen in till Rhodos stad och letade oss in till gamla stan. Alva suckade en del när hennes mamma ville fotografera och menade att de bilderna tog vi sedan för tre år sedan i Visby…

image

Det coolaste i gamla stan var nog annars den fantasifullt upplagda lösglassen. Vi åt ingen. Det var tur för Åsas mage.

image

En svensktalande inkastare var så ihärdig att vi inte nämndes göra inom besviken utan snällt av middag på hans restaurang.

image

Middagen avslutades med sumpigt grekiskt kaffe i de gulligaste små dockkoppar man kan tänka sig. Och så ouzo såklart!