C-vitamin (37/180)

Här är fyra livsmedel som innehåller mer C-vitamin än apelsiner. Det är ganska fascinerande att citrusfrukter, som så starkt kommit att förknippas med C-vitamin, inte ens ligger bland tio i topp. Å andra sidan mumsar jag med större njutning i mig en stor apelsin än en chili för att få dagens vitaminbehov.

C-vitamin per 100 gram

  • Chili – 240 mg
  • Paprika – 145 mg
  • Brysselkål – 85 mg
  • Broccoli – 79 mg
  • Apelsin – 52 mg

Källa: Livsmedelsverket – Sök näringsinnehåll

Bilden ingår i mina fortsatta experiment med att bygga en enkel, billig hemmastudio. Jag har skaffat några rullar mönstrad kontaktplast och ett par stora wellpappskivor. Kontaktplasten var kanske inte bästa idén. Det blänker lite väl mycket i den. Den får ändå duga, för det var vad jag kunde fixa på ett hyfsat pandemisäkert sätt.

På ena sidan av skivan har jag klistrat mörk kontaktplast, på andra sidan marmorerad.

Hela studiobygget. Smidigt och lätt att flytta.

4 tankar på “C-vitamin (37/180)

  1. Det är roligt att få se hur en bild blir till och hur andra löser det. 👍
    Beroende så klart på din vision med bilden kan det göras på olika sätt. Ett litet tips att pröva fota flatlay för såna bilder och experimentera med komposition 😉

  2. Passar ju klockrent till temat och fint dessutom. Jag äter också hellre en apelsin än en chili, men det är sant att vi oftast tänker på citrus när vi tänker C-vitamin. 🙂

  3. Jättefin bild till temat! Perfekt med en liten hemmastudio. Utnyttja att det blänker så du får lite spegling! Snygga underlag! Du ser på sista bilden att du har en jättefin spegling av den gula paprikan! Kan bli toksnyggt om du fixar mera sånt i närbilden!

Kommentarer är stängda.