Sockerchock (49/180)

Så här mycket godis köper jag nästan aldrig men kombinationen av temat Sockerchock och sista deltävlingen i Mello kräver en del extra.

Jag hade svårt att bestämma mig för hur jag skulle göra. Till slut valde jag ut en bild rakt uppifrån med gråflammig bakgrund eftersom jag tycker det får själva godiset att poppa mest.

Från början var jag mer inne på att använda rosa bakgrund för att ge hela bilden en godiskänsla. Jag har köpt några stora kartongark i olika färger som funkar bra som bakgrunder.

Här är samma bild men här valde jag att gå åt andra hållet i Lightroom. Med hjälp av en radiell mask har jag dragit ned mättnaden på bakgrunden och sedan har jag förstärkt gult och grönt inne i skålen. Det röda godiset har tappat lite i färg men inte så farligt mycket. Jag tycker det är fascinerande hur mycket som går att göra i efterbehandlingen av en bild.

En sista bild på godiset med en annan vinkel. Var ser det egentligen ut att vara mest godis?

2 tankar på “Sockerchock (49/180)

  1. Jag tycker nog nästan bäst om bilden med mörkare rosa bakgrund och den sista från sidan. Jag saknar dock mycket av chokladen, som brukar bara huvudingrediens i min blandning. 😉

  2. jag också gillar mest andra bilden. fint ljus i bilden rakt uppifrån. personligen skulle jag hoppa över godiset som smular för att hålla ”rent” i skålen 🙂

Kommentarer är stängda.